Keuze voor een basisschool

Daltonschool Elserike is een eigenwijze, vooruitstrevende school in het buitengebied van Markelo.

Er zijn verschillende manieren om de beste school voor uw kind te kiezen. U kunt natuurlijk, zoals de meeste ouders doen, de basisschool kiezen die het dichtst bij u in de buurt ligt. Zonder daarbij eigenlijk te kijken of de school ook daadwerkelijk voldoet aan de eisen die u aan de instelling mag stellen. Steeds meer ouders kijken echter eerst rond in de nabije omgeving naar een school, die een bewuste keuze heeft gemaakt in de manier waarop het onderwijs moet worden vormgegeven.
Openbare Daltonschool Elserike is zo'n school. Met onze 100 leerlingen en acht leerkrachten zijn wij een middelgrote school in de Hof van Twente. Door de centrale ligging (precies tussen Goor, Markelo en Rijssen) trekken we leerlingen uit de hele omgeving. Ons onderwijs is gebaseerd op een drietal Dalton uitgangspunten:
  • Zelfstandigheid
Zelfstandigheid is essentieel om als volwassene goed te kunnen functioneren. Leerlingen leren eigen werk plannen, zelfstandig maken en beoordelen.
  • Verantwoordelijkheid
Verantwoordelijk zijn voor je eigen leren en je gedrag. Hierin speelt wederzijds vertrouwen een zeer belangrijke rol.
  • Samenwerking
Van samenwerken met je "maatje" tot coöperatief leren in een grotere groep, waarbij jouw sterke punten worden benut en je ontwikkelpunten door te leren van anderen worden versterkt.

Dit zijn alle drie "vaardigheden" die in de huidige maatschappij een steeds grotere rol spelen. Daarnaast is het voor ons buitengewoon belangrijk dat een kind zich veilig en prettig voelt op een school. Het ontwikkelen van sociale vaardigheden vinden we dan ook van het grootste belang en hier wordt door ons dan ook extra aandacht besteed. Onze school is tevens trendsetter waar het gaat om ICT-gebruik binnen het onderwijs. We leren de leerlingen al vroeg hoe ze om moeten gaan met de computer en bijbehorende software.
Een school dus die onderwijsvernieuwing en onderwijskwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en toch die sfeer en rust uitstraalt van een kleine school.

Op deze website geven we u zo goed als mogelijk is informatie over de zaken die ons als Elserike onderscheiden van andere basisscholen...

Klik hier voor meer informatie over het aanmelden van leerlingen...