Domein Kunst & Cultuur in volle gang

11-11-2018
Een belangrijk en uniek project op Elserike is het project dat tot nu toe bekend stond als "Excelleren in talent". Dit is het tweede jaar waarin we de leerlingen vanaf groep 3 laten werken aan 7 domeinen waarbij op dit moment het thema "Kunst & Cultuur" aan de beurt is. De afgelopen week zijn ze in het kader hiervan begonnen aan de zogenaamde "Kunstweken". Bij deze nieuwsbrief zit een kleine folder met uitleg over dit leuke en interessante project. Hieronder al vast wat informatie...
Tijdens "De Kunstweken" is ieder kind een kunstenaar. De leerlingen verdiepen zich in leven en werk van een beroemd artiest (Van Gogh, Picasso, Mondriaan of Keith Haring) en worden vervolgens uitgedaagd zelf aan de slag te gaan met opdrachten. Einddoel van het project is ieder kind op eigen niveau een echt kunstwerk te laten maken dat hun normale pogingen overschrijdt, trots oproept en gezien mag worden.

Wat het project echt uniek maakt is dat alle deelnemers een persoonlijk museum op internet krijgen. Hier kan IEDEREEN hun eigen kunstwerk bewonderen: ook opa en oma in een andere stad of zelfs een oom in Australië!
Echte fans kunnen bovendien een leuk aandenken met de kinderkunst bestellen. 
Het gehele domein "Kunst & Cultuur" loopt nog tot aan de Kerstvakantie door want ook het subdomein "Fotografie" komt nog aan bod.

De ouderraad heeft het project rondom Talentontwikkeling ook omarmt. Ze stellen ieder jaar maar liefst € 1000,- beschikbaar om hiervoor diverse materialen aan te schaffen. Dit jaar hebben we voor ons subdomein "Fotografie" een 10-tal digitale fotocamera's aangeschaft. We vinden het heel bijzonder dat de ouderraad deze stap zet. We zijn er zeker mee geholpen en kunnen hierdoor de domeinen nog beter vorm gaan geven. Super!