"Ik wil eigenlijk nog niet naar huis..."

18-06-2018
Van 12 tot en met 15 juni zijn bijna alle leerlingen van groep 8 van Daltonschool Elserike voor een uitwisselingsproject naar Dartmoor in Zuidwest Engeland geweest. De uitwisseling vond plaats samen met de leerlingen van Year 6 (groep 7) van de Broadclyst Community Primary School uit Exeter.

Met deze school heeft Daltonschool Elserike al ruim 10 jaar een samenwerkingsverband, dat uiteindelijk heeft geresulteerd in jaarlijkse wederzijdse uitwisselingen, samenwerkingsprojecten en het gezamenlijk optrekken in onderwijsvernieuwingen. "Afgelopen dinsdag vlogen we van Schiphol naar Bristol waar we werden opgewacht door twee taxibusjes, die ons uiteindelijk hebben afgezet op een prachtig landgoed in de buurt van het dorpje Manaton. De eindbestemming, het 'Heatree Activity Centre', ligt middenin het natuurgebied "Dartmoor".

De woensdag en donderdag zaten vol met survivalactiviteiten voor de leerlingen. De Nederlandse en Engelse kinderen werden gemixt en deden de activiteiten, waarbij de voertaal Engels was, dus samen. Het waren activiteiten die varieerden van boogschieten tot mountainbiken en van kanoën tot klimmen & abseilen. Afgelopen vrijdag werd er voordat aan het eind van de middag terug werd gevlogen nog een kort bezoekje gebracht aan de school van de Engelse kinderen.

Het tegenbezoek van de Engelse kinderen aan Nederland vindt plaats in de week van 25 juni. Ze verblijven met 27 kinderen in Apeldoorn en zullen onder andere op woensdag 27 juni een bezoek brengen aan de school in Herike-Elsen en samen met groep 7 van Elserike een bezoek brengen aan Kamp Vught.